Kloosterdreef

EindhovenKloosterdreef

De typische sfeer van Oud-Woensel

Wonen op korte afstand van de Universiteit en uitgaansgelegenheden, maar dan in de sfeer van het oude Eindhoven. Dat is wat deze karakteristieke locatie te bieden heeft. Na een grondige renovatie zijn de voormalige horecapanden getransformeerd tot moderne, zelfstandige studio 's met gemeenschappelijke binnenplaatsen. Zo komen privacy en openbaarheid samen.

Ooit herbergden deze panden diverse horecagelegenheden, zoals Bistro Le Monastère, Shakespeare Bar en Café De Schelft. Daarvoor waren er onder andere een sigarenwinkel en een kapsalon in gevestigd. En ondanks alle moderne voorzieningen ademen de panden ook nu nog de sfeer uit van weleer. Zo zijn de gevels in oude glorie hersteld en het glas in lood en de oude balkenlaag zichtbaar gemaakt. Op de binnenplaats wandel je over de sierkeien van de oude Woenselse markt.

In 2011 was er nog sprake van sloop, maar gelukkig is dat voorkomen. In totaal zijn hier 22 zelfstandige studio's gecreëerd met twee gemeenschappelijke binnenplaatsen. Bewoners van de eerste etage beschikken over een dakterras waar het aangenaam verpozen is. In de directe nabijheid bevinden zich terrasjes en winkels, op zaterdag staat de grootste markt van Eindhoven nagenoeg voor deur. De Technische Universiteit is slechts vijf minuten fietsen, evenals het moderne Strijp-S.Informatie

Locatie
Eindhoven


Neem contact op met Friendly Housing voor meer informatie.